Przejdź do wersji zoptymalizowanej dla osób niewidzących i słabowidzących
Zamknij pasek info24 Zatrzymaj pasek info24 Uruchom pasek info24
Znajdujesz się w: Strona główna / Aktualności
Wydrukuj stronę Poleć znajomemu
x

Zapraszam do obejrzenia strony Burmistrz Miasta i Gminy Czerniejewo ogłasza nabór na wolne stanowisko urzędnicze, artykuł 6154 - Aktualności - Gmina Czerniejewo.

Pobierz PDF

2024-02-12 14:37

1. Wymagania niezbędne:
  2. wykształcenie wyższe ochrona środowiska, rolnictwo i minimum 2 letni staż pracy na podobnym stanowisku;
  3. umiejętność obsługi komputerowych programów; EZD, baza azbestowa, CEEB, elektroniczny generator wniosków do czystego powietrza;
  4. wiedza w zakresie przepisów: ustawa o samorządzie gminnym, o pracownikach samorządowych, ustawa o ochronie środowiska, ustawa o ochronie przyrody, ustawa o lasach, ustawa o prawie wodnym, ustawa o utrzymaniu czystości i porządku w gminach, ustawa o odpadach;
  5. pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie w pełni z praw publicznych;
  6. obywatelstwo polskie, z zastrzeżeniem art. 11 ust. 2 i 3 ustawy z dnia 21 listopada
  7. pracownikach samorządowych;
  1. brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z

oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe;

1. nieposzlakowana opinia.

1. Wymagania dodatkowe:
  2. komunikatywność, odpowiedzialność, systematyczność, terminowość i dokładność w realizacji powierzonych zadań, dyspozycyjność;
  3. samodzielność;
  4. znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym;
  5. wysoka kultura osobista, umiejętność asertywnego prowadzenia rozmów z interesantem, łatwość nawiązywania kontaktów, sprawne i skuteczne komunikowanie się z interesantem;
  6. inicjatywa i zaangażowanie;
  7. rzetelność w wykonywaniu powierzonych zadań;
  8. prawo jazdy kategorii B.

III. Zakres wykonywanych zadań na stanowisku:

1. wykonywanie zadań związanych z prowadzeniem punktu konsultacyjno-informacyjnego Programu „Czyste Powietrze” zgodnie z porozumieniem zawartym z WFOŚiGW;
  2. prowadzenie spraw związanych z Programem „Ciepłe Mieszkanie” zgodnie z umową    zawartą z WFOŚiGW;
  3. współudział w realizacji programów zewnętrznych dotyczących ochrony środowiska i gospodarki wodno-ściekowej;
  4. pozyskiwanie środków zewnętrznych i ich rozliczanie;
  5. nadzór nad gospodarką zadrzewieniową – realizacja zadań oraz wydawanie decyzji na wycinki  drzew i krzewów;
  1. prowadzenie ewidencji różnych form ochrony przyrody;
  2. współudział w aranżacji zieleni na terenie publicznym;
  3. pomoc przy prowadzeniu spraw z zakresu leśnictwa;
  4. udzielanie dofinansowań do przydomowych oczyszczalni ścieków.

10.przygotowywanie decyzji na opróżnianie zbiorników bezodpływowych i transport nieczystości ciekłych; prowadzenie ewidencji zbiorników bezodpływowych oraz kontrola  nieczystości ciekłych;

11.współudział w przeprowadzaniu edukacji ekologicznej;

12.naliczanie i rozliczanie opłaty za zmniejszenie naturalnej retencji terenowej (tzw. opłaty retencyjnej);

13.pomoc w realizacji zadań związanych z usuwaniem i utylizacją azbestu. Współpraca ze Starostwem Powiatowym w Gnieźnie w zakresie finansowania utylizacji azbestu;

14.udział w przeprowadzaniu  kontroli dotyczących realizacji zadań referatu;

15.w zakresie ogólnych obowiązków:

1)obsługa platformy komunikacyjnej Urzędu i innych systemów związanych z elektroniczną komunikacją z mieszkańcami oraz innymi urzędami i instytucjami;

2)obsługa systemu Elektronicznego Zarządzania Dokumentami;

3)archiwizowanie dokumentacji zgodnie z instrukcją organizacji i zakresu działania archiwum  zakładowego;

4)pomoc w przygotowywaniu projektów uchwał, zarządzeń i innych dokumentów dotyczących zakresu stanowiska.

1. Wymagane dokumenty:
  2. życiorys ( CV podpisany odręcznie);
  3. list motywacyjny uzasadniający przystąpienie do konkursu (podpisany odręcznie);
  4. wypełniony kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie;
  5. dokument poświadczający wykształcenie i staż pracy (dyplom lub zaświadczenie o stanie ukończonej szkoły wyższej, zaświadczenia, świadectwa pracy);
  6. inne, dodatkowe dokumenty świadczące o posiadanych kwalifikacjach;
  7. oświadczenie o niekaralności za przestępstwo umyślne, ścigane z oskarżenia publicznego;
  8. kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku kandydata, który zamierza skorzystać z uprawnienia o którym mowa w art.l3a ust.2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych.

1. Warunki pracy:
  2. umowa o pracę w wymiarze pełnego etatu;
  3. miejsce wykonywania pracy: Urząd Miasta i Gminy Czerniejewo ul. Poznańska 8, 62-250 Czerniejewo;
  4. specyfikacja pracy: praca przy komputerze powyżej 4 godzin, praca administracyjno - biurowa z wykorzystaniem komputera oraz urządzeń biurowych;
  5. wynagrodzenie: zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 25 października 2021 r. w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych i regulaminu wynagradzania pracowników w Urzędzie Miasta i Gminy Czerniejewo;
  6. gotowość podjęcia pracy 01.03.2024 r.

Inne informacje:

Wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych, w Urzędzie Miasta i Gminy Czerniejewo w miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia naboru jest niższy niż 6%.

VII. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych(Dz. U z 2019, poz. 1781 ) oraz ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U z 2022 r., poz. 530) oraz Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/W.

VIII. Miejsce i termin składania dokumentów:

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Miasta i Gminy Czerniejewo, pocztą elektroniczną na adres: urzad@czerniejewo.pl w przypadku posiadanych uprawnień do podpisu elektronicznego lub pocztą na adres Urząd Miasta i Gminy Czerniejewo, ul. Poznańska 8, 62-250 Czerniejewo z dopiskiem: "Dotyczy naboru na stanowisko Podinspektor ds. Ochrony Środowiska Urzędu Miasta i Gminy Czerniejewo" w terminie do dnia 23.02.2024 r. do godz.12:00 (nie krócej niż 10 dni od dnia opublikowania na stronie BlP), decyduje data wpływu do Urzędu. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane. Informacja o wyniku naboru będzie umieszczona bez zbędnej zwłoki na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej oraz na tablicy ogłoszeń Urzędu przy ul. Poznańskiej 8. Wymagane dokumenty aplikacyjne: list motywacyjny, CV powinny być, z podaniem telefonu kontaktowego, opatrzone klauzulą: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U z 2019, poz. 1781  ) oraz ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U z 2022 r., poz. 530)."

Burmistrz

Miasta i Gminy czerniejewo

/-/ Tadeusz Szymanek

Witold Nawrocki

Ilość wyświetleń:
  • LGD Trakt Piastów
  • Pałac w Czerniejewie
  • Nadleśnictwo Czerniejewo
  • Dziennik Ustaw
  • Monitor Polski
  • Powiat Gniezno
  • Centralny Rejestr Form Ochrony Przyrody
  • CEIDG
Logo Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji „Projekt współfinansowany jest ze środków Ministerstwa Cyfryzacji w ramach zadania publicznego”
Gmina Czerniejewo, ul. Poznańska 8, 62-250 Czerniejewo, pow. gnieźnieński, woj. wielkopolskie
tel.: +48.614291310, fax: +48.614291349, email: urzad@czerniejewo.pl, http://www.czerniejewo.pl
NIP: 784 229 97 24, Regon: 000528008

Teryt: Miasto Czerniejewo - 3003024; Gmina Czerniejewo - 3003025

Skrzynka EPUAP: /Czerniejewo/SkrytkaESP,

Budżet

Dochody - 50 285 028,58 zł

Wydatki - 54 433 669,63zł

Inwestycje - 15 717 880,30 zł

OBSZAR: 112 km²;

LICZBA LUDNOŚCI: 7 148 mieszkańców (pobyt stały - 31 grudnia 2023 r.)

Miejscowość / Pobyt stały

Brzózki - 25, Bure - 1, Czeluścin - 113, Czerniejewo - 2534, Gębarzewko - 82, Gębarzewo - 142, Głożyna - 10, Golimowo - 22, Goraniec - 100, Goranin - 132, Graby - 205, Kąpiel - 55, Kosmowo - 107, Kosowo - 108, Linery - 6, Lipki - 93, Nidom - 119, Pakszyn - 369, Pakszynek - 57, Pawłowo - 401, Rakowo - 97, Szczytniki Czerniejewskie - 378, Żydowo - 1992.

Pobyt czasowy - w całej gminie - 86
projekt i hosting: INTERmedi@ zarządzane przez: CMS - SPI